Maaseutumatkoja koskevat sopimusehdot 2011 päivitetty

Matkailun teemaryhmä on neuvotellut kuluttaja-asiamiehen kanssa päivitetyt maaseutumatkoja koskevat sopimusehdot (hyväksytty 14.6.2011). Sopimusehdot voidaan ottaa käyttöön uusia palveluja markkinoitaessa ja uusia sopimuksia solmittaessa.

Maaseutumatkailupalvelulla tarkoitetaan näissä ehdoissa

a) majoitusta;

b) majoitusta ja muuta sellaista matkailupalvelusta, joka ei ole kokonaisuuden kannalta oleellinen;

c) yhtä tai useampaa seuraavista ohjelmallisista palveluista; ruokailua, pito-, juhla- ja kokousjärjestelyä, ajanvietto- ja harrastusmahdollisuuden järjestämistä, kuten kalastus-, hiihto-, vaellus-, ratsastus-, kanootti- ja metsäretket sekä palveluihin liittyvää ohjausta, opastusta ja koulutusta.

Huom! Valmismatkalain mukaisiin matkapaketteihin sovelletaan valmismatkalakia ja sen nojalla laadittuja yleisiä valmismatkaehtoja.

Yrittäjän on esitettävä sopimusehdot selkeästi jo tuotteen tai palvelun markkinoinnissa tai viimeistään sopimusta tehtäessä. Pelkästään vakioehtoihin viittaaminen ei riitä. Kuluttajalla on oltava aito mahdollisuus tutustua sopimusehtoihin esim. yrityksen nettisivuilla.

Ehdot löytyvät suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, saksaksi, ranskaksi ja venäjäksi Matkailun teemaryhmän nettisivuilta sopimusehdot

Kommentit

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit (ilman välilyöntejä).