Lomalaidun ry

Lomalaidun ry on maaseutumatkailua kehittävä yhdistys. Jäseninä ovat tällä hetkellä Agronomiliitto ry, Autoliitto ry, Pro Agria Keskusten Liitto ry, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry, Suomen 4H-liitto ry ja Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry.

Lomalaidun ry:llä on yhteinen historia maaseutumatkailua markkinoivan ja myyvän Oy Lomarengas Ab Ltd:n kanssa. Molempien juuret ovat Suomen maaseudulla. Kaikki alkoi vuonna 1968 maalaistalolomien välittämiseen perustetun yhdistyksen Lomarengas ry:n perustamisella. Tällöin Lomalaidun oli maatila- ja mökkilomien markkinointinimi. Vähitellen Lomalaidun kehittyi Lomarenkaan neuvottelukunnaksi, jolla varmistettiin maaseutumatkailuyrittäjien vaikutusmahdollisuudet Lomarengas ry:ssä. Lisää historiasta löytyy teoksesta Maaseutumatkailun puoli vuosisataa.

Vuonna 1997 perustettiin markkinointi- ja myyntiyhtiö, jonka nimeksi otettiin Lomarengas Oy. Yhdistyksen, Lomalaidun ry:n tehtäväksi tuli kehittää maaseudun matkailutarjontaa ja hoitaa alan yleismarkkinointia. Lomalaidun on Oy Lomarengas Ab Ltd suurin yksittäinen osakkeenomistaja.

Lomalaidun ry on kehittänyt maaseutumatkailua EU-rahoitetuilla hankkeilla vuodesta 2003 alkaen. Aavan meren tällä puolen -hankekokonaisuudessa tehtiin työtä Länsi- ja Itä-Suomessa vuoden 2007 loppuun saakka. Vuosina 2009-2014 yhdistys hallinnoi Valtakunnallista kylämatkailun koordinaatiohanketta. Yhdistyksen toiminnanjohtaja on Kimmo Aalto. Lomalaidun ry:n hallituksen puheenjohtajana on Vesa Malila, MTK ja jäseninä Jaakko Kivinen Pro Agria, Kirsi Ilola-Ollikka, Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry, Janne Lehmussaari, Agronomiliitto ja Päivi Rönni, MTK ja Esko Lappalainen.

Lomalaidun ry

Lomalaidun ry
c/o MTK
PL 510 (Simonkatu 6), 00101 Helsinki

Kimmo Aalto, toiminnanjohtaja
Puh. 040 179 1618

etunim [dot] sukunimi [at] lomalaidun [dot] fi

Nettisivujamme koskeva palaute ja kehittämisehdotuksia
info [at] lomalaidun [dot] fi