Vuoden 1960 iltamat ja talvielämyksiä Peräseinäjoella 6.-7.3.2010

Peräseinäjoen kylämatkailuhanke ja Seinäjoen kaupungin 50-vuotisjuhlat ovat saaneet vipinää eteläisen Seinäjoen tapahtumajärjestäjiin. Hiihtoloman päätteeksi siirrytään lauantaina vuoden 1960 tunnelmiin Kihniänkylän nuorisoseurantalo Sampolassa ja sunnuntaina puolestaan liikutaan elämyksellisesti Kalajärven matkailualueella reppuhiihtäen, retkiluistellen ja lumiveistäen.

Vuoden 1960 iltamiin johdattelee pienoisnäytelmä Illallinen yhdelle, jonka ohjauksesta vastaa Päivi Ylimys. Näytelmän jälkeen ohjelmassa on kansantanssia, laulua ja lausuntaa. Tanssien tahdittajana kuullaan Yön syke -orkesteria vierailevine solisteineen. Apulaiskaupunginjohtaja Harri Jokiranta lausuu iltamien avaussanat. Yleisön toivotaan yllättävän iloisesti pukeutumalla 1960-luvun tyyliin.

Kahdeksatta kertaa järjestettävän reppuhiihdon oheen on tänä vuonna suunniteltu kokonainen talvielämyspäivä. Tapahtumassa pääsee hiihdon lisäksi kokeilemaan retkiluistelua, lumenveistoa ja vipukelkkailua. Retkiluistelua on toivottu ja suunniteltu järjestettävän jo vuosia ja viimein toive toteutuu.

Järjestäjät ovat nähneet vaivaa selvittääkseen retkiluistelun jäävaatimuksia ja jännittävät tapahtumapäivän sääolosuhteita. Noin 1 kilometrin radalla voi huristella perinteisillä luistimilla tai vuokrata retkiluistimet paikan päältä. Kalajärven jäällä on mahdollisuus testata myös vanhanajan vipukelkkaa. Reppuhiihdossa reitin pituuden voi valita 1-20 kilometrin väliltä oman kunnon mukaan. Hiihtotapana on perinteinen, mutta tyyli on vapaa. Reitin varrella on makkara- ja mehupiste. Lumenveistossa kisataan leikkimielisesti aiheella kala. Osallistujia pyydetään ottamaan omia työkaluja mukaansa, veistoon soveltuvaa lunta on järjestetty paikalle. Talvielämyspäivän osallistumismaksulla (5/10/20 €) voi ottaa osaa kaikkiin aktiviteetteihin ja lisäksi siihen sisältyy makkara, mehu sekä suksihuolto ja arvontaa. Tapahtuman tuotolla kartutetaan Peräseinäjoen kylämatkailuhankkeen omarahoitusosuutta.

Tapahtumat ovat osa Seinäjoen kaupungin 50 -juhlavuoden ohjelmatarjontaa.

Vuoden 1960 iltamat la 6.3.2010 klo 20-0.30

Kihniänkylän nuorisoseura Sampola, Virtaintie 837, 61650 Kalakoski
Liput: 10 €

Järjestäjät: Kihniänkylän ns, Tanhuryhmä Puolarukki, Peräseinäjoen Pennihäät ry, Seinäjoen kaupungin kulttuuritoimi, Seinäjoen Matkailuyrittäjät ry/Peräseinäjoen kylämatkailuhanke

Kalajärven talvielämyspäivä su 7.3.2010 klo 11-16
Kalajärven matkailualue, Ravintola Kalajärvi, Kalajärventie 6, 61100 Peräseinäjoki
Osallistumismaksu: 10 €/hlö, 3-12 -vuotiaat 5€/hlö ja 20 €/perhe (2 aikuista + 1-4 lasta), sisältää makkaran, mehun & suksihuollon. Pukeutumis- ja suihkutilat Kalajärvellä. Osallistujien kesken arvotaan palkintoja.
Lisämaksusta: luistinvuokrausta ja -myyntiä.
Ravintola Kalajärvi ja Siirtolaisuusmuseon Hakalan talo ovat avoinna.

Säävaraus! Mikäli retkiluistelua ei pystytä toteuttamaan, toteutuu tapahtuma muilta osin.
Järjestäjät: Lakeuden Elämysliikunta ry, Seinäjoen Matkailuyrittäjät ry, Seinäjoen kaupungin liikuntatoimi, Ravintola Kalajärvi ja SF Caravan Seinäjoen seutu ry

Lisätiedot medialle:
Iltamat: Airi Lepistö, 0500 935 423

Peräseinäjoen kylämatkailuhankkeen projektipäällikkö Johanna Hietanen, 050 313 6000, johanna.hietanen@seinajokimatkailu.com
Talvielämyspäivä: Lakeuden Elämysliikunta ry:n puheenjohtaja Hannu Salo, 050 372 7081, hannu.salo@lifeit.com

www.seinajokimatkailu.com, www.seinajoki.fi/kulttuuri, www.elamysliikunta.fi

Kommentit

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit (ilman välilyöntejä).