MATKAILUN JÄLLEENMYYJÄT TOIVOVAT TIETOA KYLÄTAPAHTUMISTA

Kylämatkailun koordinaatiohanke on selvittänyt kolmannen sektorin haasteita matkailupalveluita tuotettaessa. Selvitystyö teetettiin opinnäytetyönä. Työn tekivät Mikkelin Ammattikorkeakoulun opiskelijat Felisa Bernal ja Tytti Toivanen.

Tutkimusosuus toteutettiin teemahaastatteluilla ennalta valituissa kylämatkailu pilottikylissä. Opinnäytetyön tekijät haastattelivat teemallisen rungon pohjalta kolmea matkailupalvelujen jälleenmyyjää, matkailuyrittäjää ja kyläyhdistyksen edustajaa. Haastattelut suoritettiin tammikuussa 2010.

Kylätapahtumat ja kylien erikoisosaaminen matkailutuotteiksi

Kylillä järjestetään paljon erilaisia tapahtumia ympäri vuoden. Tutkimuksessa kävi ilmi, että hyödyntääkseen näitä tapahtumia myynti ja markkinointityössä matkailutuotteiden jälleenmyyjät tarvitsisivat tietoa näistä tapahtumista nykyistä aiemmin.

Myyjät kokivat haasteeksi myös yhdistysten vastuuhenkilöiden muutokset ja niiden vaikutuksen tuotteiden toteuttamiseen. Matkailutuotteiden tuotteistaminen ja markkinointi vie aikaa ja yhdistysten avaintoimijoilta toivottaisiin pitkäjänteistä sitoutumista.

Hyödyn tasapuolinen jakautuminen askarruttaa

Opinnäytetyössä ilmeni, että kolmatta sektoria askarrutti tapahtumien hyödyn epätasainen jakautuminen yhdistysten ja yrittäjien kanssa. Yhdistyksissä hieman pelättiin sitä, että konkreettinen hyötyjä heidän tapahtumista ja erikoisosaamisesta on matkailuyritys.  

Tuloksista voidaan päätellä, että kylien yhdistyksillä on selkeästi potentiaalia tukea entistäkin tehokkaammin kylän ja alueen matkailuyrittäjyyttä, mutta se vaatii selkeitä ohjeita ja pelisääntöjä eri toimijoiden välille. Kylämatkailun koordinaatiohanke tulee osaltaan edistämään näiden rakentamista.

Lisätietoja tutkimuksesta

Susanna Kulmala

Projektipäällikkö

Kylämatkailun koordinaatiohanke

Lomalaidun ry

t. +358 (0)50 5960 901

susanna [dot] kulmala [at] lomalaidun [dot] fi

 

LIITE               TUTKIMUSOSUUS OPINNÄYTETYÖSTÄ

LiiteKoko
kolmassektori_tiedote.pdf54.84 Kt
TUTKIMUSOSUUS.pdf201.37 Kt

Kommentit

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit (ilman välilyöntejä).