Uusia kyliä otetaan mukaan valtakunnalliseen kylämatkailun koordinaatiohankkeeseen!

Kylämatkailun koordinaatiohankkeen tehtävänä on luoda suomalainen kylämatkailumalli ja koordinoida suomalaista kylämatkailuverkostoa. Hanke on toiminut tähän saakka jo aiemmin valitun 12 Pilottikylän voimin. Laajan kiinnostuksen vuoksi haemme nyt verkostoon lisää kylämatkailusta kiinnostuneita kyliä.

Mitä kylämatkailukyliltä odotetaan?

Kylämatkailuhankkeeseen mukaan päästäkseen odotetaan, että kylällä on aktiivisesti toimivia matkailualan liiketoimintaa harjoittavia yrityksiä ja/tai yhteisöjä. Kylällä olisi hyvä olla matkailua tukevaa ja palvelevaa yritystoimintaa, kuten elintarvikemyyntiä.

Kylä voi sijaita missä tahansa Suomessa, mutta ei suuren kaupungin välittömässä läheisyydessä. Toivotaan myös, että kylällä on mietitty jo valmiiksi kylämatkailusta vastaava organisaatio ja matkailullinen teema. Pidämme myös tärkeänä että kylällä tai usean kylän yhteenliittymällä on aiempaa kokemusta kylän kehittämisestä ja yhteistyöstä sekä kylän sisällä että muiden toimijoiden ja kylien kanssa.

Ennen hakeutumistaan kylämatkailuhankkeeseen kylän toivotaan miettivän millä resursseilla ja miten se kehittää kylämatkailua?

Miten pääsee mukaan?

Mikäli kylä on kiinnostunut hakeutumaan mukaan valtakunnalliseen kylämatkailun kehittämishankkeeseen, tulee sen toimittaa ohessa liitteenä oleva kylämatkailun kehittämissuunnitelma 20.8.2010 mennessä sähköpostilla susanna [dot] kulmala [at] lomalaidun [dot] fi. Lopullisen päätöksen mukaan otettavista kylistä tekee valtakunnallisen hankkeen ohjausryhmä syyskuussa 2010. Mukaan valitut kylät pääsevät välittömästi mukaan valtakunnalliseen toimintaan.

Mitä valittu kylä saa?

Valitut kylät pääsevät mukaan kehittämään suomalaista kylämatkailumallia ja eturivissä ensimmäisinä soveltamaan hankkeessa jo havaittuja hyviä käytäntöjä omaan toimintaansa. Koordinaatiohanke tulee tarjoamaan myös asiakastietoa tuotekehitykseen sekä muuhun toiminnan kehittämiseen. Kylien kehittäjille järjestetään mm yhteisiä tapaamisia.

Lisätietoja valtakunnallisesta kehittämisestä: www.lomalaidun.fi/kylamatkailu

Info tilaisuus Vuonislahdella 19.5.2010

Koordinaatiohanke järjestää kylämatkailusta kiinnostuneille kylille infotilaisuuden valtakunnallisen kylämatkailuseminaarin yhteydessä Kestikievari Herranniemessä Vuonislahdella Lieksassa 19.5.2010 klo 12:30. Tilaisuuteen tulee ilmoittautua 4.5.2010 mennessä: http://www.webropol.com/P.aspx?id=424266&cid=51852711               

Annan mielelläni lisätietoja!

Susanna Kulmala

Projektipäällikkö
Kylämatkailun koordinaatiohanke
Lomalaidun ry
t. +358 (0)50 5960 901
susanna [dot] kulmala [at] lomalaidun [dot] fi

 

Linkkejä:       Jo mukana olevat pilottikylät: http://www.lomalaidun.fi/kylamatkailu/kylienyhteyshenkilot

LiiteKoko
Kylan_kehittamissuunnitelma.doc976 Kt

Kommentit

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit (ilman välilyöntejä).