Peräseinäjoen matkailupalveluita testattiin 29 - 30.10.2009 Katso kuvia!

Tämä on valtakunnallisen kylämatkailuhankkeen projektipäällikön Susanna Kulmalan kuvaus 29.10.2009 "Tarinoita ja Makuja metsästä" iltaohjelman ja 30.10.2009 Peräseinäjoen kyläkierroksen tuotetestauksista.

Sydämellistä palvelua Peräseinäjoella!

Valtakunnallisen kylämatkailuseminaarin yhteydessä 29.10.2009 testattiin "Tarinoita ja makuja metsästä" -tuotepakettia ryhmille. Kyseessä oli paketin ensiesitys eli tuotetestaus. Tähän seminaarin jälkeisen iltaohjelman tuotetestaukseen osallistui lähes 40 kylämatkailun kehittäjää ympäri Suomen.

Pimeässä illassa meidät vietiin pimeään Kalajärven havaintometsään, ainoastaan kirkkaana taivaalla loistanut kuu toi valoa. Matkan aikana kuulimme oppaan Risto Koivulan (Peräseinäjoen Metsänhoitoyhdistys) tarinoita pimeydestä ja myyttisestä metsästä. Metsässä nautimme laavulla kupit kuumaa karpalomehua iloisesti rupatellen ja tarinoita kertoen. Oli hienoa, että ryhmällekin annettiin tilaa tarinoida. Tämän jälkeen lähtöpaikalle Kalajärven tuntumaan. Metsässä kuljettu matka oli mielestäni riittävän pitkä mutta tarpeeksi lyhyt.

Metsäretken jälkeen siirryimme Peräseinäjoen Metsästysseuran Näätämajalle. Bussin saapuessa pihapiiriin ensinäky oli vakuuttava. Jätkänkynttilät ja punaisiin liiveihin pukeutuneet metsästysseuran miehet olivat meitä vastassa. Tulet toivat tunnelmaa ja yhteinäinen asu loi vakuuttavuutta. Sisälle Näätämajalle päästyämme siellä huokui palvelualttius ja lämminhenkisyys joka paikasta. Lyhdyt ja seinillä olevat täytetyt eläimet ja komeasti katetut pöydät loivat tunnelmaa. Tässä vaiheessa tuli mieleeni ajatus "ei se mitä syöt vaan missä syöt".

Näätämajalla päästiin nauttimaan herkullinen kolmen ruokalajin päivällinen. Pääruokana nautittiin mm tuoretta hirvenlihaa, joka oli peräisin Peräseinäjoen metsistä. Maatalousseuran valmistama ruoka oli todella herkullista. Ruokailun jälkeen päästiin suorittamaan kolmen tehtävän rataa, jonka toteutuksesta vastasi Metsästysseura. Saimme liikuskella vapaamuotoisesti ja omassa haluamassamme tahdissa, minkä uskoisin lisänneen ohjelman toimivuutta. Välillä ehti hyvin rupatella monien kanssa ja tietenkin se kilpailuviettikin sieltä heräsi. Tietovisailun (eläinten tunnistus) ja kirveenheiton lisäksi pääsimme kokeilemaan ampumista liikkuvaan maaliin.

Ilta oli kokonaisuudessaan mielestäni erittäin onnistunut! Tekstiä paremmin siitä varmasti kertovat kuvat, jotka löydät täältä.

30.10.2009 Lähdimme aamulla kyläkierrokselle Peräseinäjoelle. Kierroksen toteutuksesta vastasi Peräseinäjoki Seura ja se päätettiin tutustumalla Hakalan taloon Siirtolaisuusinstituutin opastamana. Kuvia täältä reissulta löydät myös täältä.

Kiitos kaikille seminaarin oheisohjelman suunnitteluun, toteutukseen ja testaukseen osallistuneille!

Susanna Kulmala

Tätä kokonaisuutta olivat toteuttamassa Peräseinäjoen Metsänhoitoyhdistys, Seinäjoen Matkailuyrittäjät ry, Peräseinäjoen Maatalousseura, Peräseinäjoen Metsästysseura ja Peräseinäjoki Seura. Ohjelman testiryhmänä toimi Yhdessä Tehden - valtakunnallisen kylämatkailuseminaarin osallistujat ympäri Suomen.

Kommentit

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit (ilman välilyöntejä).